Zece ani în lumea bijuteriilor handmade

Bună! Eu sunt Minina și, în anul 2013 am descoperit lumea bijuteriilor handmade

De atunci și până acum am creat o mulțime de bijuterii, majoritatea unicate pe care nu le mai puteți vedea în magazinul meu online.

Pentru a vă putea face o părere cât mai corectă despre ceea ce creez eu, vă las aici o parte din lucrările mele.

Unele dintre ele pot fi refăcute la cerere, asemănător sau , mai rar, identic.

Când lucrezi ceva manual, este destul de greu să obții de fiecare dată un produs identic, indiferent care ar fi acela.

La bijuterii handmade este și mai greu. Din mai multe motive, dar două sunt cele mai relevante.

Unul ar fi acela că , lucrând în general produse unicate, unele materiale achiziționate sunt în cantități reduse. Deci, dacă se dorește refacerea unui produs după o anumită perioadă există riscul să nu mai găsesti exact aceleași materiale.

Al doilea, și cel mai important, este unicitatea pietrelor semiprețioase. Mă refer aici la cele mari, folosite de exemplu la pandantive.

Deci refacerea unei piese ce conține piatră semiprețioasă mare se va face cu ceva asemănător dar nu identic. Schimbarea ”piesei centrale” cu o alta mai mult sau mai puțin asemănănătoaare, poate necesita și adaptarea celorlalte materiale.

Exemple de modele refăcute

1. Aceste 3 coliere sunt lucrate în același stil. Au la bază același model, dar cu pietre diferite, convenite în prealabil cu clientul.

După cum vă spuneam mai sus, modelul pietrei poate determina și schimbarea altor elemente. Când clientul a ales piatra pătrată și mai plată decât cele rotunde concave, mărgelele rotunde mai mari, din jurul acestora nu se ”așezau” bine. Așa că le-am înlocuit cu alt tip de mărgele, mai plate și lungi.

2. Exemplu de refacere pentru tehnica soutache

Se observă că, datorită unor mici diferențe de dimensiuni/forma ale pietrelor, modelul obținut este puțin diferit la fiecare în parte. Totuși, designul principal a fost păstrat, diferențele se observă atunci când le pui unu lângă celălalt, ca în imaginile de mai jos

3.Un alt model, foarte vechi, dar pe care l-am refăcut de foarte multe ori, cu modificari mai mici sau mai mari

4. Și dacă tot discutăm despre modificări, de ce nu și completări?

Exemple de lucrări ce pot fi refăcute identic.

Acestea sunt de obicei bijuteriile lucrate doar cu mărgele, de diverse tipuri. Chiar dacă nu există pe stoc materialele necesare, dacă nu vă grăbiți, ele pot fi achiziționate și veți avea bijuteria dorită.

Acum, că v-ați făcut o idee ce înseamna refacerea unei piese, aruncați o privire la modelele de mai jos. Dacă vă place ceva, mă puteți contacta pe email sau telefon și vă voi da mai multe detalii despre cum s-ar putea reface.

Detalii de genul: poze cu variante de pietre semiprețioase înlocuitoare, timpul necesar pentru refacere, prețul actualizat al produsului, etc

Comanda va fi lucrată doar după acordul dumneavoastră privind toate detaliile.

Veți primi poze cu produsul refăcut. În cazul in care nu este ceea ce vă dorit, dar am lucrat cu materiale aflate în stoc, nu sunteți obligați să îl achiziționați.

Minina Handmade

Email: mihaelaione@gmail.com
Tel: 0721711949