Stilu’ cu pistilu’

Toate femeile iubesc bijuteriile. Clar!

Unele doar cu “ochii”, altele chiar le poarta. Fiecare dupa gustul si pricepera ei.

Sunt cam trei tipuri de femei, cand vine vorba de bijuterii. Dupa parerea mea.

O categorie ar fi formata din cele care aleg sa poarte bijuterii pretioase. Aur sau argint, pietre pretioase. Sunt frumoase si nu prea dai gres cu ele. Cele tinerele poarte de obicei bijuterii mici, fine. Si nu e rau, tineretea lor e o podoaba greu de cumparat. Doamnele mai ..la o varsta.. indraznesc/isi permit si piese mai mari, chiar masive. Aceasta este categoria femeilor “pretioase”, cum le spun eu.

In partea opusa sunt fericitele care abordeaza cu frenezie stiluri “extreme”. Coliere mari, statement, complicate, in culori tari sau combinatii de o mie de culori, cercei pana la umeri sau bratari late “catuse”. Femeile “fosforescente”. Ele sunt de obicei mari amatoare de gablonturi sau, ferice de mine, de bijuterii handmade.

Handmade-ul vine de obicei cu unicate sau serie mica. El targheteaza un anumit segment de piata. E greu sa faci ceva deosebit dar sa placa tuturor. Da, cand faci bijuterii de serie, te orientezi la modele care sa fie acceptate de 90% din femei. Dar cei care fac handmade, ca si fratii lor mai avansati – designerii creeaza si pentru placerea lor.

Nota. Deosebirea intre “handmadisti” si designeri este aceea ca, acestia din urma au avut mai mult curaj si au investit in cursuri ,diplome, materiale, publicitate si de aici si preturile mult mai mari. Bravo lor!

Bun, sa revenim la femeile “fosforescente”. Sunt acele femei care reusesc sa arate wow purtand o bijuterie sofisticata, eventual cu perle multe, cristale sau margele sclipicioase, in miezul zilei, la blugi si tricou !! Sau la pantaloni scurti, plecand la plaja.

Nu oricui ii reuseste. E vorba, in principal, de “atitudine” Daca nu esti facuta pentru asa ceva, nu vei reusi decat sa pari deplasata. Din pacate multe femei nici nu indraznesc sa incerce, deci nu vor afla daca sunt sau nu “fosforescente”. Eu macar am incercat… nope…si uite asa ajungem la a treia categorie

Desi lucrez bijuterii de toate tipurile, iubesc sa le fac pe cele complicate, migaloase. Imi plac toate felurile dar port foarte rar bijuerii. De zi cu zi aleg stilul mai simplu, pe care l-am botezat eu “atarna-l si go!!.

Doar la bratari fac exceptie, port oricand cu drag bratari mari si complicate. Bijuteriile sofisticate sunt rezervate pentru ocazii mai speciale, nu indraznesc sa le port oricand, nu sunt facuta pentru asa ceva.

Stilu' cu pistilu' 11

Dar, mi-am propus sa “evoluez”! Asa ca am inceput sa creez stilul “nici cal nici magar”, cu care sa incep. Ceva care sa contina elemente complicat de facut, dar asamblate mai simplu. Acestea chiar ca le poti purta oricand si oriunde, la tinute de zi sau de seara. Incercati si voi! Incet, incet, veti capata deprinderea de a fi naturala purtand bijuterii din ce in ce mai complicate, sofisticate, cu efect garantat!

In incheiere, ca si la inceput, subliniez ca tot ce am scris este strict parerea mea. Dca nu sunteti de acord, va rog sa nu ma criticati prea tare! Multumesc Domnului ca suntem diferiti, cum spune Mobexpert :-)

Similar Posts